KUTSU: SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 20.4.2024 KLO 13.00 

Borderterrierikerho ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään lauantaina 20.4.2024 klo 13.00. Kokoukseen voi osallistua joko Helsingissä, osoitteessa Tuomarinkyläntie 1, tai Microsoft Teams -sovelluksen kautta. Kokoukseen on ennakkoilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 17.4.2024 sähköpostilla sihteeri.borderi@gmail.com tai puhelimitse 050 555 5092. Microsoft Teams -kokouslinkki sekä kokousmateriaalit tullaan lähettämään ennakkoon etukäteen ilmoittautuneilla. 

KUTSU
Sääntömääräinen kevätkokous
Aika: Lauantai 20.4.2024
Paikka: Tuomarinkyläntie 1, Helsinki tai Microsoft Teams-kokous.              

Kokouksen esityslista:

 1. Kokouksen avaus
 2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta
 3. Pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta
 4. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
 5. Työjärjestyksen hyväksyminen
 6. Vuoden 2023 toimintakertomuksen hyväksyminen
 7. Vuoden 2023 tilinpäätöksen hyväksyminen
 8. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen
 9. Kokouksen päättäminen

Lisätietoja: Sari Pöyhönen puh. 050 555 3038 tai sähköposti sari.m.poyhonen@gmail.com 

Tervetuloa mukaan! 

~ Hallitus ~

Trimmauskoulutus lauantaina 18.5.2024 Vantaalla

Borderterrierikerho järjestää jäsenilleen koulutuksen borderin turkin trimmaamisesta. Koulutukseen mahtuu mukaan maksimissaan 12 koirakkoa sekä 6 katselijaa ilman koiraa.

Aika: Lauantai 18.5.2024 klo 12.00 – 16.00

Paikka: Vaahterakuja 9, Vantaa
Hinta: 20 € / koirakko ja 10 € /katselija

 • Osallistumismaksu maksetaan ennakkoon kerhon tilille FI18 1506 3000 1004 88, maksuun viite 50348 ja saaja Borderterrierikerho ry.

Ilmoittautuminen:

tai puhelimitse Tuula Kiviniemi, p. 050 555 5092.

 • Ilmoittautumiseen laita oma nimesi, koiran virallinen sekä kutsumanimi sekä koiran ikä. Jos osallistut vain katsojana, ilmoita se myös.

Koulutuksessa käydään läpi käytännön tekemisen lisäksi hieman teoriaa turkin trimmaamisesta sekä tietoa välineistä, joita trimmauksessa kannattaa käyttää. Tämän jälkeen kouluttajat opettavat omien koirien trimmaamista ja vastaavat myös kysymyksiin. Kouluttajina toimivat kokeneet borderikasvattajat ja trimmaajakonkarit Sari Pöyhönen, Kirsi Söderberg ja Elska Kolu.

Otathan koulutukseen mukaan koirasi lisäksi trimmipöydän sekä -välineet, jos sinulta ne löytyvät. Ilman niitäkin voit osallistua. Lisäksi mukaan on hyvä ottaa juomakuppi sekä häkki, missä koirasi voi levätä teorian ja tauon aikana.

Päivän aikana pidetään kahvitauko ja tarjolla on pientä purtavaa. Ilmoitathan, jos sinulla on ruokarajoitteita.

Tervetuloa mukaan! 

Yhteistyössä mukana:

Borderien Rally-tokon mestaruuskilpailut sunnuntaina 9.6.2024

Borderien Rally-tokon rotumestaruudet ratkotaan Tuusulan Kennelkerho ry:n järjestämien rally-tokon tuplakilpailuiden yhteydessä. Bordereiden rotumestaruudesta kilpaillaan B-kilpailun yhteydessä.

Kilpailussa ovat kaikki luokat (ALO-MES). Tuomarina B-kilpailussa toimii Kirsi Petäjä ja vastaavana koetoimitsijana Tarja Hyvärinen.
Linkki Virkkuun: https://www.virkku.net/index.cfm?template=search.cfm&type=kokeet

Molempien kilpailujen ilmoittautuminen aukeaa Tuusulan Kennelkerho ry:n jäsenille ja borderterriereille (B-kilpailun osalta) 15.4.2024 klo 8:00 ja muille 22.4.2024 klo 8:00.

Ilmoittautuminen VAIN lomakkeella, joka löytyy Tuusulan Kennelkerhon sivuilta osoitteesta http://www.tuusulankennelkerho.fi/rally-tokon-kesakuun-kilpailut-9-6-2024/

Borderien Rally-tokomestaruus ratkaistaan erillisen pistelaskutaulukon mukaisesti, jolloin kaikissa luokissa olevat borderit voivat osallistua kilpailuun. Pistelaskutaulukon löydät täältä.

Ilmoittautumisten käsittely ja kyselyt rallytoko@tuukk.fi, Kaisa Ahonen

 

*********
Kuva: Tarja Vilmunen

Nuori Border -tapahtuma 15.6.2024 Helsingissä

Nuorten koirien epävirallinen katselmus Nuori Border -päivä järjestetään lauantaina 15.6.2024 Helsingissä Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksessa, osoitteessa Tuomarinkyläntie 1, Helsinki. Näyttelyn arvostelee ruotsalainen borderterrierikasvattaja Mari Lindstöm, (Kennel Markuli’s). Jos ilmoittautumisia tulee runsaasti, tapahtumaan tulee myös toinen tuomari, joka ilmoitetaan myöhemmin.

Näyttelyn tarkempi alkamisajankohta sekä aikataulut julkaistaan viimeistään viikkoa ennen Nuori Border -päivää.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
Ilmoittautumislinkki ja lisätietoa tapahtumasta löytyy sivulta: https://www.borderi.fi/nuori-border-tapahtuma/

Ilmoittautuminen vain netin kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntai 26.5.2024. Ilmoittautumismaksu on 20 euroa/koira.

BORDERIEN ERIKOISNÄYTTELY LAUANTAINA 24.8.2024

Borderterrierien erikoinäyttely järjestetään Tuomarinkylän Vinttikoirakeskuksessa Helsingissä lauantaina 24.8.2024. Näyttelyssä valitaan ROP- ja ROP Veteraani -koirien lisäksi myös ROP Juniori ja ROP Pentu -koirat. Näyttelyssä esitetään myös Kasvattaja- ja Jälkeläisluokat.

Paikka:       Tuomarinkylän Vinttikoirakeskus,  Tuomarinkyläntie 1, 00690 Helsinki
Aika:           Lauantai 24.8.2024, näyttelyn aikataulu tarkentuu myöhemmin

Tuomarit:  Graham Richardson (kennel Staynorwood):
– aikuiset nartut, ROP, ROP-VET, ROP-JUN
Carolyn Richardson, Iso-Britannia (kennel Staynorwood):
– kaikki pennut, ROP-pentu, aikuiset urokset, jälkeläisluokka, kasvattajaluokka.

Paras Pää -koiran tuomarit valitsevat yhdessä.
Tuomarit ovat varalla toisilleen.

Hinnat:
35 €
pennut ja veteraanit 25 €
yli 10-vuotiaat veteraanit ilmaiseksi

Ilmoittautuminen:
5.8.2024 mennessä, vain sähköinen ilmoittautuminen käytössä ja ilmoittautuminen netissä osoitteessa: https://ilmoittautuminen.kennelliitto.fi/frmEtusivu.aspx

Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Huom! Näyttelykutsu, aikataulu sekä numerolaput lähetetään vain sähköisesti. Postitse niitä ei lähetetä.

Ilmoittautumisia koskevat tiedustelut:
Tiedustelut sähköpostilla tapahtumat.borderi@gmail.com, tai puhelimitse Tuula Kiviniemi, p. 050 555 5092 ja Katri Adolfsson, p. 050 553 3487

Muut tiedustelut:
Hanna Leppälä, hannalepp@hotmail.com, puh. 050 3441556 (vain iltaisin).

Tervetuloa mukaan viettämään mukavaa päivää borderien kanssa!

Näyttelyssä mukana yhteistyökumppanit:

MENNEITÄ TAPAHTUMIA

Vuoden Border 2023 -kilpailun tulokset

Vuosi 2023 oli taas aktiivinen vuosi koiraharrastusten parissa ja borderit osallistuivat joukolla mukaan. Näyttelykäyntejä bordereilla oli lähes 1300, agilitystartteja reilu 2500 ja muidenkin harrastuslajien startteja yhteensä yli 200. Edellisiin vuosiin verrattuna etenkin Mejä-, Vesiriista-, Rallytoko- ja Nosework -kilpailuissa osallistujamäärät nousivat merkittävästi.

Näiden hienojen kilpailusuoritusten joukosta löytyivät palkittavat Vuoden Borderit 2023 eri kategorioihin. Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Kerho palkitsee jokaisen kategorian viisi parasta koiraa diplomilla sekä ruusukkeella, jotka tulevat postitse palkittaville maaliskuun aikana.
Samassa yhteydessä Borderterrierikerho ry. kiittää ansiokkaasta kerhon hyväksi tehdystä työstä Susan Marttinaa, joka on toiminut kerhon ammattitaitoisena ja luotettavana rahastonhoitajana jo useamman vuoden ja jatkaa edelleen tehtävässään. Susanille luovutetaan Phil Sharp -kiertopalkinto sekä muistoksi diplomi ja ruusuke.

Lämpimät onnittelut kaikille menestyneille!

Kalenteri 2024

Huomio huomio!
Tämän joulun kuumin hittituote on valmistuu piakkoin! Kerhon jäsenten lähettämistä kuvista koottu kalenteri tulee painosta 11.12. ja postitus alkaa heti, kunhan Kalenterikoira Kyösti saa ne näppeihinsä.
Kalenteria saa Messukeskuksesta Borderikehän laidalta (16-17.12), iltaisin Vuosaaresta ja tietenkin aina luotettava posti polkee ne tilaajan luokse.
Tilaus osoitteesta saltsi1310@gmail.com, hinta on 15e (plus postikulut 5,50/kpl). Messarista tai Vuosaaresta noudettaessa ei postikuluja! Lasku lähtee sähköpostilla, Messarissa maksu onnistuu myös MobilePaylla.
P.S. Viime vuoden kalenteri oli loppuunmyyty!