AGILITY

Borderterrieri on Suomen suosituimpia ja menestyneimpiä agilityrotuja. Se on kiihkeä ja esimerkiksi saalisvietillä hyvin motivoituva rotu, jonka nopeus riittää huipulle asti.
Borderterrieri agilitykoirana

Borderterrieri on Suomen suosituimpia ja menestyneimpiä agilityrotuja. Ensimmäiset borderit nähtiin agilitykentillä 1990-luvun alussa. Se on kiihkeä ja esimerkiksi saalisvietillä hyvin motivoituva rotu, jonka nopeus riittää huipulle asti. Borderit kilpailevat mini- sekä mediluokassa.

Bordereiden kisatuloksia vuonna 2019 oli Kennelliiton KoiraNetin mukaan 2271. Bordereita on löytynyt palkintopallilta myös arvokisoissa. Ne ovat edustaneet Suomea myös MM- ja PM-kisoissa, joista on tullut paljon menestystä. Suomen menestynein borderiagilitaaja on ollut Janne Karstunen. Viime vuosina on myös nähty paljon lahjakkaita nuoria agilitaajia arvokisa osallistujina ja Top Team jäseninä.

Mukaan harrastukseen pääsee Suomessa toimivien agilityseurojen kautta

Mukaan harrastukseen pääsee Suomessa toimivien agilityseurojen kautta

Borderterrierikerho ei järjestä koulutusta. Sen sijaan vuosittain järjestetään rodun mestaruuskilpailut.

Borderterrierikerho on valittu Suomen Agilityliiton varsinaiseksi jäseneksi 23.2.2010. Suomen Agilityliiton jäsenenä kerhollamme on mahdollisuus vaikuttaa SAGIn toimintaan ja osallistua agilityn kehittämiseen Suomessa. SAGIn jäsenyhdistyksenä meillä on oikeus järjestää virallisia agility kilpailuja ja henkilöjäsenemme ovat oikeutettuja osallistumaan SAGIn myöntämiin kilpailuihin sekä muihin liiton valvonnassa ja ohjauksessa järjestettyihin tilaisuuksiin lunastettuaan harrastus- (B- tai C- lisenssi) tai kilpailulisenssin (A-lisenssi).

Lisätietoja agilitystä:

Agilityliitto Agility lajina

www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/agility

Borderterrierikerho ry:llä on myös Facebook-sivut, mistä löytyy tietoa tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.