SOPIIKO ROTU SINULLE?

Borderterrieri sopii parhaiten aktiiviseen kotiin ja elämänmenoon. Se on aina valmis ulkoilemaan, reissaamaan ja tekemään. Borderi osaa ottaa myös rauhallisesti ja mielellään kääriytyy kiepille sohvannurkkaan sade- tai pakkaspäivänä.
Borderterrieri sopii parhaiten aktiiviseen kotiin ja elämänmenoon.

Se rakastaa laumaansa, osallistumista arkipäiväisiin asioihin. Se on aina valmis ulkoilemaan, reissaamaan ja tekemään. Borderi osaa ottaa myös rauhallisesti ja mielellään kääriytyy kiepille sohvannurkkaan sade- tai pakkaspäivänä.

Borderi on rotu, josta on moneksi ja joka viehättää ihailijoitaan monikäyttöisyytensä vuoksi

Borderin kanssa voi tehdä ja harrastaa melkein mitä vain. Toisaalta on muistettava, että jos tuleva borderisti haluaa mestaruustasolle mielilajissaan, tarkoittaa se huomattavaa määrää työtä, työtä ja työtä. Ja runsaasti huumorintajua.

Monet borderit ovat huipulla agilityssä ja tokossa. Luolataipumuskokeisiin osallistuu vuosittain useita koiria. Jäljestys ja pelastus kuuluvat myös harrastuksiin. Borderiväki käy aktiivisesti myös näyttelyissä.

Jokainen koira tarvitsee laumanjohtajan, niin myös borderterrieri. Jos koira on luonteeltaan kova ja laumanjohtaja pehmeä, järkevän ja vastuullisen laumaeläimen tavoin borderi ryhtyy kantamaan vastuuta laumastaan. Ihmisen mielestä siitä saattaa tulla häirikkö. Siksi nuoren koiran opettaminen yhteiskuntakelposeksi koiraksi on aina aikuisen vastuulla, vaikka borderi jaksaa väsymättömästi riekkua ja pelata lasten kanssa.

Kätevän kokonsa vuoksi bordereita on yleensä perheessä useampia

Tasapainoinen lauma koostuu eri sukupuolta tai tarpeeksi ison ikäeron omaavista bordereista. Aikuisen koiran ottaminen on myös eräs vaihtoehto. Sopeutuminen uuteen kotiin käy yleensä helposti. Borderterrieri elää n. 14-16 vuotiaaksi.

Kasvattajat antavat mielellään lisätietoja, ks. jäsenkasvattajien yhteystiedot