TAPAHTUMAKALENTERI

Menneet tapahtumat

5.9.2020 Erikoisnäyttely, Backaksen kartano, Vantaa
29. - 30.8.2020 LUT- ja VERI -koulutuspäivä, Vihti. Tapahtuma vahvistetaan myöhemmin
25.8.2020 Näyttelykoulutus, Tuomarinkylän vinttikoirakeskus, Helsinki

Näyttelytreenit tiistaina 25.8.2020 Helsingissä

Borderterrierikerho järjestää jäsenilleen harjoitukset koiran esittämisestä näyttelyissä. Tapahtuma on tarkoitettu sekä aloitteleville että kokeneemmillekin koirakoilla.

Aika: Tiistai 25.8.2020 klo 17 – 21
Paikka: Tuomarinkylän Vinttikoirakeskus, Helsinki

Kouluttajina toimivat kokeneet kasvattajat ja näyttelykonkarit Jatta Hautakangas, Katri Albrecht, Annika Koskinen ja Sari Pöyhönen. Koulutus on maksuton. Mukaan mahtuu noin 30 koirakkoa.

Ilmoittautumisaika 25.7. – 23.8.2020 sähköpostiin sihteeri.borderi(at)gmail.com. 
Ilmoittautumiseen laita oma nimesi, koiran nimi sekä koiran ikä.

Tiedustelut: sihteeri.borderi(at)gmail.com tai puhelimitse Tuula 050 555 5092.

Huomioitahan, että tilaisuudessa noudatetaan Suomen valtion ja viranomaisten ohjeistuksia. Hengitystieoireinen henkilö ei saa osallistua koulutukseen, eikä riskiryhmään kuuluvia suositella osallistumaan tilaisuuteen.

Tervetuloa mukaan!

18.8.2020 Keinoluolaan tutustuminen, Jyväskylän seutu

Tervetuloa syksyn kolmanteen keinoluolaan tutustumispäiväämme Jyväskylän seudulle tiistaina 18.8. klo 16.00!

Keinoluolalla koira pääsee kokeilemaan taipumuksiaan luolatyöskentelyyn ja harjoittelemaan eri asioita, joita mitataan LUT-kokeella (luolakoirien taipumuskoe). Sen tarkoitus on antaa tietoa koirien sopivuudesta luolatyöskentelyyn jalostusta varten. 

Keinoluolaharjoittelun tavoitteena on, että koira syttyy riistalle, oppii läpäisemään ahdinkoputken sekä liikkumaan luolastossa. Tapahtumassa kouluttaja kertoo sinulle ohjeet miten toimia, joten sinun ei tarvitse tietää aiheesta etukäteen mitään. Suosittelemme kuitenkin perehtymään ilmoittautumisen yhteydessä saamiisi ohjeisiin, jotta saat koulutuksesta enemmän irti. 

Aika: Tiistai 18.8.2020 klo 16 alkaen
Paikka: Jyväskylän seutu (tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille myöhemmin)  
Osallistujien määrä: 10-15 koirakkoa riippuen kokemustasosta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusija on Borderterrierikerhon jäsenillä. 
Hinta: 10 euroa / koira & ohjaaja. 

Ilmoittaudu vastaamalla oheiseen kyselyyn. Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntaina 16.8.2020.Lisätietoa tapahtumasta antaa Noora sähköpostitse luola.borderi(at)gmail.com. 

Huomioithan, että tilaisuudessa noudatetaan Suomen valtion ja viranomaisten ohjeistuksia. Hengitystieoireinen henkilö ei saa osallistua koulutukseen, eikä riskiryhmään kuuluvia suositella osallistumaan tapahtumaan.

Tervetuloa tapahtumaan! 

16.8.2020 Keinoluolaan tutustuminen, Ruotsinpyhtää, Loviisa

Tervetuloa syksyn toiseen keinoluolaan tutustumispäiväämme Loviisaan lauantaina 22.8.2020 klo 10.00!

Loviisan tutustumispäivä siirtyy helteen vuoksi lauantaille 22.8.2020. Ilmoittautumisaikaa on myös jatkettu torstaihin 20.8.2020 saakka!

Keinoluolalla koira pääsee kokeilemaan taipumuksiaan luolatyöskentelyyn ja harjoittelemaan eri asioita, joita mitataan LUT-kokeella (luolakoirien taipumuskoe). Sen tarkoitus on antaa tietoa koirien sopivuudesta luolatyöskentelyyn jalostusta varten.

Keinoluolaharjoittelun tavoitteena on, että koira syttyy riistalle, oppii läpäisemään ahdinkoputken ja liikkumaan luolastossa.

Tapahtumassa kouluttaja kertoo sinulle ohjeet miten toimia, joten sinun ei tarvitse tietää aiheesta etukäteen mitään. Suosittelemme kuitenkin perehtymään ilmoittautumisen yhteydessä saamiisi ohjeisiin, jotta saat koulutuksesta enemmän irti.

Aika: Lauantai 22.8.2020 klo 10.00 alkaen
Paikka: Ruotsinpyhtää, Loviisa (tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille myöhemmin)
Kouluttaja: LUT-ylituomari Tuomas Nuutinen, Kymenlaakson Mäyräkoirat ry
Osallistujien määrä: Enintään 15 koirakkoa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusija on Borderterrierikerhon jäsenillä.
Hinta: 15 euroa / koira & ohjaaja.

Ilmoittaudu vastaamalla oheiseen kyselyyn. Viimeinen ilmoittautumispäivä on torstaina 20.8.2020. 
Lisätietoa tapahtumasta antaa Noora sähköpostitse luola.borderi(at)gmail.com.

Huomioitahan, että tilaisuudessa noudatetaan Suomen valtion ja viranomaisten ohjeistuksia. Hengitystieoireinen henkilö ei saa osallistua koulutukseen, eikä riskiryhmään kuuluvia suositella osallistumaan tapahtumaan.

Tervetuloa tapahtumaan! 

11.8.2020 Keinoluolaan tutustuminen, Nakkila

Tervetuloa syksyn ensimmäiseen keinoluolaan tutustumispäiväämme Nakkilaan tiistaina 11.8.2020 klo 18.00 

Keinoluolalla koira pääsee kokeilemaan taipumuksiaan luolatyöskentelyyn ja harjoit telemaan eri asioita, joita mitataan LUT-kokeella (luolakoirien taipumuskoe). Sen tarkoitus on antaa tietoa koirien sopivuudesta luolatyöskentelyyn jalostusta varten. 

Keinoluolaharjoittelun tavoitteena on, että koira syttyy riistalle, oppii läpäisemään ahdinkoput ja liikkumaan luolastossa.

Tapahtumassa kouluttaja kertoo sinulle ohjeet miten toimia, joten sinun ei tarvitse tietää aiheesta etukäteen mitään. Suosittelemme kuitenkin perehtymään ilmoittautumisen yhteydessä saamiin ohjeisiin, jotta saat koulutuksesta enemmän irti. 

Aika: Tiistai 11.8.2020 klo. 18 alkaen
Paikka: Nakkila (tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille myöhemmin)  
Kouluttajat: Satakunnan luolakoiraharrastajien kouluttajat
Osallistujien määrä: Enintään 10 koirakkoa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etusija on Borderterrierikerhon jäsenillä.
Hinta: 15 euroa / koira & ohjaaja, hinta sisältää makkaran ja kahvin.

Ilmoittaudu vastaamalla oheiseen kyselyyn. Viimeinen ilmoittautumispäivä on sunnuntaina 9.8.2020
Lisätietoa tapahtumasta antaa Noora sähköpostitse luola.borderi(at)gmail.com
 
Huomioitahan, että tilaisuudessa noudatetaan Suomen valtion ja viranomaisten ohjeistuksia. Hengitystieoireinen henkilö ei saa osallistua koulutukseen, eikä riskiryhmään kuuluvia suositella osallistumaan tapahtumaan.
 
Tervetuloa tapahtumaan! 
19.7.2020 Vieheleikkiä Borderin kanssa, Lahti

Vieheleikkiä borderin kanssa Lahdessa

Tarjoa koirallesi lajityypillisen käytöksen saalistus- ja taisteluosioita turvallisesti sekä hallitusti, ­ja tule vieheleikkikoulutukseen!

Aika: 19.7.2020 klo 10-13

Paikka: Lahti, Korkeavireen treenihalli  

Kouluttaja: Sini Alatalo, Koirakoulu Laumaamo

Osallistujien määrä: Enintään 8 koirakkoa, 4 varapaikkaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuunteluoppilaiden määrää ei ole rajoitettu.

Hinta: 20 euroa Borderterrierikerhon jäsenille, muille 25 euroa. Kuunteluoppilaat 10€. Ensisijalla ovat borderikoirakot

Ilmoittautuminen: Koulutukseen ilmoittaudutaan sunnuntaina 14.6. klo 12 avattavan linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä saat koulutusta varten jatko-ohjeet. 

Lisätietoja: sähköpostilla osoitteesta luola.borderi(at)gmail.com

Miksi harrastaa koiran kanssa vieheleikkiä?

Vieheleikki on hauskaa ja tuloksia tuovaa yhteistä tekemistä. Oikein tehdyn leikin avulla suhteenne paranee ja saat hiottua koiran hallintaa niin arjessa kuin harrastuspuolellakin. Koirien sisäsyntyiseen saalisviettiin perustuvassa vieheleikissä koira pääsee purkamaan energiaansa ja tyydyttämään tarpeensa niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla, joka johtaa tasapainoon, oikeanlaiseen mielentilaan sekä yhteistyön paranemiseen. Oikeanlainen vieheleikki voi auttaa arjessa esiintyviin ongelmiin sekä antaa uusia ulottuvuuksia harrastuspuolellakin. Siitä voi tulla uusi yhteinen harrastus tai sillä voi parantaa jo opittuja taitoja ja arjenkin sujuvuutta.

Vieheleikissä koira saa hallitusti ja turvallisesti toteuttaa luontaisia tarpeitaan saalistaen ja taistellen, vieden saalisketjun loppuun asti. Koiran turhautuneisuus ja sen tuoma stressi vähenee, kun se pääsee saavuttamaan viettipäämäärän. Saalisketjun vieminen alusta loppuun asti on koiralle palkitsevaa; koira pääsee päämääräänsä ja voi rentoutua ja luopua, eikä saalistaminen jää päälle. Vieheleikki etenee koirantahtisesti eli koiran tarpeiden mukaan, mutta ohjaaja kontrolloi leikkiä ja sen etenemistä. Ohjaaja oppii säätelemään koiran viretilaa nostamalla tai laskemalla sitä, vahvistamaan saalisketjun eri osioita, palkkaamaan sekä ohjaamaan koiraansa tiettyyn mielentilaan.

Kenelle vieheleikkikoulutus sopii?

Pääsääntöisesti kaikille eikä pohjalla tarvitse olla muuta koulutusta. Koiran tulee olla kuitenkin terve ja peruskunnoltaan hyvä, jotta leikittäminen on turvallista. Jos sinulla itselläsi on fyysisiä rajoitteita, se ei ole leikittämisen este. Mainitse asiasta kuitenkin ennen omaa vuoroa, jotta kouluttaja osaa huomioida asian. Kullekin koiralle varataan noin 20 minuuttia treeniaikaa, jonka aikana muut voivat seurata koulutusta ja saada vinkkejä myös omaan harjoitteluunsa.

Millaisiin ongelmiin vieheleikistä voi olla apua?

 • koira ei tuo tai irrota lelua
 • koira ei osaa luopua ja lopettaa
 • koira ei syty leikkiin
 • koira ei palkkaudu
 • koira on leikkiessään liian raju
 • koira ei kykene rentoutumaan tai olemaan keskittynyt suoritukseen häiriötilanteissa
 • koiralla ”liian suuri” saalisvietti aiheuttaa ongelmia
 • hihnalenkillä ohitukset eivät suju toivotulla tavalla

 Tervetuloa mukaan!

6.6.2020 PERUTTU Nuori Border -päivä, Tuomarinkylän vinttikoirakeskus, Helsinki
24.5.2020 PERUTTU LUT- ja Mejä -tapahtuma, Pyhtää
21.5.2020 PERUTTU Trimmauskurssi, Vantaa
1. - 5.5.2020 PERUTTU Border Terriers 2020, Springwood Park & Hall, Border Union Showground, Kelso

BORDERTERRIERI 2020 – 100 VUOTTA
KELSO 1.-5.5.2020

Borderterrieri rotuna täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Tapahtumaa juhlitaan Englannin ja Skotlannin rajaseudulla Kelsossa 1.-4.5.2020. Paikan päälle odotetaan noin tuhatta borderi-ihmistä.

Borderterrierikerho järjestää seuramatkan tapahtumaan. Mukaan mahtuu noin 20-25 henkilöä.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Matkapojat Oy, Minna Lehtonen, minna.lehtonen(at)matkapojat.fi tai 010 2323 411

Kelson tapahtumaan liittyvät kyselyt: sari.m.poyhonen(at)gmail.com tai 050 555 3038

Matkan tiedot lyhyesti:

Skotlanti 01.05 – 05.05.2020

Lennot

 • 01.05 Helsinki – Edinburgh 08.25 – 09.15
 • 05.05 Edinburgh – Helsinki 18.00 – 22.30

Hinta/hlö:   1185€/hlö, kun lähtijöitä on vähintään 20

Hintaan sisältyy:

 • lennot Helsinki – Edinburgh – Helsinki
 • matkalaukkujen kuljetus lennoilla
 • lentokenttäkuljetus hotelleihin ja takaisin
 • majoitus hotelli MacDonald Cardona 3 yötä jaetussa kahden hengen huoneessa
 • majoitus hotelli Ibis Edinburgh Centre South Bridge – Royal Mile Hotel****  Edinburgh 1 yö jaetussa kahden hengen huoneessa
 • aamiaiset hotelleissa
 • lentokenttäverot ja muut maksut
 • kuljetukset hotellilta Kelson juhlapaikalle ja takaisin hotellille (perjantai-maanantai)
 • illalliset Kelsossa 1.-3.5.2020, lounas Kelsossa 4.5.2020

Kelson ohjelma lyhyesti:

 • perjantai 1.5.2020 kokoontuminen & BBQ alkaen noin 16.00-17.00
 • lauantai 2.5.2020 juhlanäyttely noin 9.30–17.30, illallinen alkaen noin 18.30-19.00
 • sunnuntai 3.5.2020 ”maaottelu”, agilitya yms, buffet-illallinen alkaen klo 18.00
 • maanantai 4.5.2020 rotukonferenssi noin 9.30-10.00, lounas
 • maanantai 4.5.2020 siirtyminen Edinburghiin ja vapaata ohjelmaa siellä

Sivusto: https://borderterriers2020.org.uk

Lähde mukaan kokemaan ainutlaatuinen elämys kansainvälisen borderiväen kanssa!

25. - 26.4.2020 SIIRTYY Luonnetesti, Nahkelan kenttä, Tuusula

Kevään luonnetesti Tuusulassa

Tuo sinäkin koirasi testattavaksi!

Aika: 25.-26.4.2020
Paikka: Tuusula, Nahkelan kenttä
Tuomareina Leena Turunen sekä Auli Kiminki  ja vastaava koetoimitsija Eija Voutilainen
Hinta: 55 euroa Borderterrierikerhon jäsenille, muille 65 euroa. Etusijalla ovat borderterrierit.

Saat tuoda koirasi testattavaksi, jos:

 • se on rekisteröity SKL:n koirarekisteriin (monirotuisia ei testata)
 • koira on täyttänyt kaksi vuotta, mutta ei vielä 7 vuotta
 • koira on tunnistusmerkitty (mikrosiru tai tatuointi)
 • koiran rokotukset ovat Kennelliiton rokotusmääräysten mukaiset

Testiin ei saa osallistua:

 • arvostelevan testituomarin tai hänen perheenjäsenensä omistama tai kasvattama koira
 • ylitoimitsijan, ratamestarin tai sihteerin tai heidän perheenjäsentensä omistama koira
 • sairas tai heikossa kunnossa oleva koira
 • kiimainen narttu eikä narttu 30 vrk ennen odotettua penikoimista ja aikaisintaan 75 vrk penikoimisen jälkeen.

Ilmoittautuminen ainoastaan puhelimitse sunnuntaina 2.2.2020 klo 17.00 alkaen:

 • Kirsi Söderberg, puh. 0405694649
 • Tiedustelut sähköpostilla kirsi.soderberg(at)helsinki.fi

Kun paikka on varattu, tulee osallistujan maksaa koiran osallistumismaksu ja tehdä sähköinen ilmoittautuminen. Saat lisäohjeita puhelimitse.

28.3.2020 SIIRTYY Borderterrierikerho ry:n kevätkokous
15.3.2020 PERUTTU Borderterrierin käyttäytymisen jalostustarkastus, Renkomäen halli Lahti

Käyttäytymisen jalostustarkastus Lahdessa 15.3.2020

Borderterrierikerho ry / jalostustoimikunta järjestää borderterriereille virallisen käyttäytymisen jalostustarkastuksen.Tarkastajina toimivat Auli Kiminki ja Pirjo Ojala-Laine, ja vastaavana toimitsijana Tiina Vaittinen. Mukaan mahtuu 12 koiraa, osallistumismaksu 30 € per koira. Borderterriereiden ihanneprofiili käyttäytymisen jalostustarkastukseen julkaistaan ennen tapahtumaa.

Aika ja paikka:
15.3.2020, klo 12, Salpausselän kennelpiirin Renkomäen halli, Simonlankatu 2 15680 Lahti

Ilmoittautuminen:
Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla 21.2.2020 mennessä osoitteeseen hanna.pekka(at)kolumbus.fi. Ilmoittautumisessa on mainittava koiran rekisterinumero, rekisteröity nimi, ikä ja sukupuoli ja omistajan yhteystiedot. Ilmoittautumisen jälkeen henkilölle toimitetaan vahvistus osallistumisesta sekä ohjeet suoritettavasta maksusta.

Osallistumisoikeus ja sen rajoittaminen:
Osallistumisoikeus on vain borderterriereillä. Koiran tulee olla täyttänyt 24 kk, ja sen tulee täyttää Kennelliiton voimassa olevat tunnistusmerkintä- ja rokotusmääräykset. Jalostustarkastuksissa noudatetaan Kennelliiton antidopingsääntöä sekä yleistä jääviyssääntöä.

Lisätietoja asiasta voi kysyä:
Hanna Tuomi (040 901 2976) & Nina Sihvonen (040 504 7428).

Linkki Suomen Kennelliiton sivuille, jossa asiasta lisätietoa.
https://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-luonne-ja-kayttaytyminen/kayttaytymisen-jalostustarkastus

15.2.2020 Borderien terveystarkastuspäivä

Borderien terveystarkastuspäivä 15.2.2020 Hollolassa
Jalostustoimikunta järjestää terveystarkastuspäivän 15.02.2020 Hollolan Dog Spa Center, osoite Tarmontie 5, Hollola. Tarkempi aikataulu määräytyy myöhemmin.

Viralliset silmä- ja polvitarkastukset sekä sydänkuuntelut tulee tekemään silmäsairauksiin erikoistunut eläinlääkäri Juha Pärnänen.Borderterrierikerho maksaa silmätutkimuksen (58 euroa) koirille, jotka tarkistetaan 1. kerran tai jotka ovat 5-6-vuotiaita, mutta terveeksi todettuja 1-2-vuotiaina. Polvitarkastus maksaa 25 euroa ja sydänkuuntelu 25 euroa per koira, ja nämä tutkimukset ovat omakustanteisia.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse ilmo.borderi@gmail.com.
Ilmoittautumisaika on 20.01 – 02.02.2020. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Polvitutkimukseen ja sydänkuunteluun omistajaa pyydetään tekemään sähköinen lähete ennakkoon.
Ilmoittautuessasi ilmoita seuraavat tiedot:

Koiran virallinen nimi
Koiran rekisterinumero
Koiran mikrosirun numero
Koiran syntymäaika
Koiran omistajan nimi
Koiran omistajan osoite
Koiran omistajan puhelinnumero
Mihin tarkastuksiin koira osallistuu:
silmät / sydän / polvet
Tervetuloa!

Jalostustoimikunta