Vieheleikkiä borderin kanssa Lahdessa

Tarjoa koirallesi lajityypillisen käytöksen saalistus- ja taisteluosioita turvallisesti sekä hallitusti, ­ja tule vieheleikkikoulutukseen!

Aika: 19.7.2020 klo 10-13

Paikka: Lahti, Korkeavireen treenihalli  

Kouluttaja: Sini Alatalo, Koirakoulu Laumaamo

Osallistujien määrä: Enintään 8 koirakkoa, 4 varapaikkaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuunteluoppilaiden määrää ei ole rajoitettu.

Hinta: 20 euroa Borderterrierikerhon jäsenille, muille 25 euroa. Kuunteluoppilaat 10€. Ensisijalla ovat borderikoirakot

Ilmoittautuminen: Koulutukseen ilmoittaudutaan sunnuntaina 14.6. klo 12 avattavan linkin kautta. Ilmoittautumisen yhteydessä saat koulutusta varten jatko-ohjeet. 

Lisätietoja: sähköpostilla osoitteesta luola.borderi[at]gmail[dot]com

Miksi harrastaa koiran kanssa vieheleikkiä?

Vieheleikki on hauskaa ja tuloksia tuovaa yhteistä tekemistä. Oikein tehdyn leikin avulla suhteenne paranee ja saat hiottua koiran hallintaa niin arjessa kuin harrastuspuolellakin. Koirien sisäsyntyiseen saalisviettiin perustuvassa vieheleikissä koira pääsee purkamaan energiaansa ja tyydyttämään tarpeensa niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla, joka johtaa tasapainoon, oikeanlaiseen mielentilaan sekä yhteistyön paranemiseen. Oikeanlainen vieheleikki voi auttaa arjessa esiintyviin ongelmiin sekä antaa uusia ulottuvuuksia harrastuspuolellakin. Siitä voi tulla uusi yhteinen harrastus tai sillä voi parantaa jo opittuja taitoja ja arjenkin sujuvuutta.

Vieheleikissä koira saa hallitusti ja turvallisesti toteuttaa luontaisia tarpeitaan saalistaen ja taistellen, vieden saalisketjun loppuun asti. Koiran turhautuneisuus ja sen tuoma stressi vähenee, kun se pääsee saavuttamaan viettipäämäärän. Saalisketjun vieminen alusta loppuun asti on koiralle palkitsevaa; koira pääsee päämääräänsä ja voi rentoutua ja luopua, eikä saalistaminen jää päälle. Vieheleikki etenee koirantahtisesti eli koiran tarpeiden mukaan, mutta ohjaaja kontrolloi leikkiä ja sen etenemistä. Ohjaaja oppii säätelemään koiran viretilaa nostamalla tai laskemalla sitä, vahvistamaan saalisketjun eri osioita, palkkaamaan sekä ohjaamaan koiraansa tiettyyn mielentilaan.

Kenelle vieheleikkikoulutus sopii?

Pääsääntöisesti kaikille eikä pohjalla tarvitse olla muuta koulutusta. Koiran tulee olla kuitenkin terve ja peruskunnoltaan hyvä, jotta leikittäminen on turvallista. Jos sinulla itselläsi on fyysisiä rajoitteita, se ei ole leikittämisen este. Mainitse asiasta kuitenkin ennen omaa vuoroa, jotta kouluttaja osaa huomioida asian. Kullekin koiralle varataan noin 20 minuuttia treeniaikaa, jonka aikana muut voivat seurata koulutusta ja saada vinkkejä myös omaan harjoitteluunsa.

Millaisiin ongelmiin vieheleikistä voi olla apua?

  • koira ei tuo tai irrota lelua
  • koira ei osaa luopua ja lopettaa
  • koira ei syty leikkiin
  • koira ei palkkaudu
  • koira on leikkiessään liian raju
  • koira ei kykene rentoutumaan tai olemaan keskittynyt suoritukseen häiriötilanteissa
  • koiralla "liian suuri" saalisvietti aiheuttaa ongelmia
  • hihnalenkillä ohitukset eivät suju toivotulla tavalla

 Tervetuloa mukaan!