Shaking Puppy” oireyhtymään (SLEM) on kehitetty geenitesti!

Geenitestin avulla on mahdollisuus selvittää, onko koira ko. sairauden kantaja. Sairaus periytyy resessiivisesti eli sairastuakseen pennun on perittävä viallinen geeni sekä isältä että emältä.

Testin tekemistä kannattaa harkita etenkin jalostuskäytössä oleville koirille, joiden sukutaulussa on ”Shaking Puppy” oireyhtymän suhteen riskikoiria.

Jos haluat selvittää onko koirasi tämän oireyhtymän kantaja, voit tilata testin:

- mydogDNA-palvelun kautta:  https://www.mydogdna.com/

AHT:n kautta oleva testaus ei ole tällä hetkellä käytettävissä. Jos tilanne muuttaa, sivuille päivitetään tietoa.

Tuloksista

  • Toivomme, että koiransa testanneet toimittavat tulokset tiedoksi jalostustoimikunnalle (jalostus.borderi[at]gmail[dot]com). Jalostustoimikunta on jo saanutkin muutamia tuloksia. Kiitos niistä!

  • Jos haluat toimittaa testituloksen julkaistavaksi Englannin borderterrieri klubien ylläpitämälle terveyssivustolle, lähetä analyysitodistus osoitteeseen stevedean[at]tyrianborder[dot]com. Viestissä tulee mainita, että annat BHG:lle (Breed Health Group) luvan testituloksen julkaisuun. On myös mahdollista, että lähetät testituloksen jalostustoimikunnalle (jalostus.borderi[at]gmail[dot]com) ja pyydät, että toimitamme sen puolestasi julkaistavaksi terveyssivustolla.

Linkki terveyssivustolle: https://borderterrierhealth.org.uk/index.html

Linkki SLEM-testituloksiin: https://borderterrierhealth.org.uk/slem-results-list.html

Tällä hetkellä SLEM-testin tuloksia ei ole mahdollista tallentaa Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmään, koska testin suorittava laboratorio ei kuulu Kennelliiton hyväksymiin testilaboratorioihin.

Jos sinulla on asiaan liittyen jotain kysyttävää, niin olethan yhteydessä jalostustoimikuntaan.

Jalostustoimikunta
jalostus.borderi[at]gmail[dot]com