Uroslista

Uroslista on Borderterrierikerhon jalostustoimikunnan ylläpitämä lista mahdollisista jalostusuroksista. Urosten omistajat voivat ilmoittaa listalle voimassa olevan jalostusohjeen täyttäviä uroksia. Uroslista on osa jalostuksen tavoiteohjelmaa ja sen tarkoituksena on auttaa kasvattajia jalostusurosten löytämisessä ja samalla mahdollistaa urosten laajemman jalostuskäytön. Tämän vuoksi toivomme urosten omistajien ilmoittavan koiriaan listalle. Myös kasvattajat voisivat kannustaa kasvattamiensa urosten omistajia ilmoittamaan koiria uroslistalle.

Uroslistalla koiran tiedoissa ilmoitetaan linkki Suomen Kennelliiton KoiraNettiin, josta näkyy koiran viralliset terveys-, koe- ja kilpailutulokset. Listalla näkyy myös omistajan nimi ja yhteystiedot, joten ilmoittamalla koiransa uroslistalle omistaja hyväksyy sen, että hänen yhteystietonsa tulevat julkisesti näkyville.

Uros poistetaan listalta, kun se ylittää vuosittain sallitun uroksen enimmäispentuemäärän (2 pentuetta) tai uroksen elinikäisen enimmäisjälkeläismäärän (40 jälkeläistä). Muussa tapauksessa uros pidetään listalla niin kauan kuin omistaja haluaa, edellyttäen että se täyttää edelleen voimassa olevan jalostusohjeen. Se, että uros on ilmoitettu listalle, ei edellytä, että uroksen tulisi olla aina ja kaikissa olosuhteissa käytettävissä. Uroksen omistaja aina viime kädessä päättää antaako koiraansa kyseessä olevalle nartulle.

Kasvattajia muistutetaan, että uroslista ei ole jalostustoimikunnan suosituslista. Jalostustoimikunta ei arvioi listalle ilmoitettuja koiria, vaan listalle otetaan kaikki urokset jotka täyttävät voimassa olevan jalostusohjeen. Listalle toivotaan etenkin hieman varttuneempia perusterveitä uroksia, joilla ei ole suurta määrää jälkeläisiä.

Mikäli haluat koirasi uroslistalle, niin ilmoita jalostustoimikunnalle (jalostus.borderi[at]gmail[dot]com) koirasi nimi, rekisterinumero, omistajan nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja paikkakunta. Koirasta voi halutessaan toimittaa 1-2 valokuvaa. Uroksen ilmoittaminen listalle on ilmaista.

Jos sinulla on kysyttävää uroslistasta ja sen toiminnasta, olethan yhteydessä jalostus.borderi[at]gmail[dot]com.